Dario Marčac

Suradnje

Dugoročne suradnje

TikTok je najbrže rastuća društvena mreža koja je promijenila način na koji konzumiramo sadržaj. Svojim posebnim algoritmom i vrstom contenta osvojila je publiku svih generacija, a najmlađim generacijama postala jedina društvena mreža koju koriste.

Zbog organskog rasta kojeg omogućuje svojim kreatorima, brendovi imaju mogućnost prezentirati se velikom broju publike, te postići brand awareness kod mlađih generacija koje se više ne mogu pronaći na klasičnim društvenim mrežama.

Kod pristupa izradi sadržaja za TikTok i izgradnji svoje zajednice, potrebno se odmaknuti od pristupa kojeg se ima za Facebook i Instagram. TikTok traži autentičan sadržaj i videe koji će privući pozornost.

U dugoročnoj suradnji radi se vođenje profila po sistemu „ključ u ruke“. Ova opcija uključuje izradu strategije, kreativnog koncepta te okvirnih scenarija videa za TikTok. Postoji mogućnost suradnje s mrežom TikTok kreatora koji mogu objavljivati videe na svojim profilima ili gostovati na profilima brenda. U sklopu vođenja profila radi se prijedlog idealnih kreatora za brend i optimalan broj objava sukladan niši. Kompanije na ovaj način štede vrijeme koje bi trebali uložiti u proučavanje sadržaja, pretraživanje kreatora i izradi videa za objavu na profilu.

U sistemu „ključ u ruke“ kompaniji se dostavlja gotov proizvod na odobrenje i autorizaciju prema unaprijed dogovorenom briefu i strategiji.

Jednokratne kampanje

Kao i na svakoj mreži, postoje kreatori koji se ističu pozitivnim sadržajem i zdravom zajednicom. S druge strane, postoje TikTokeri koji su do svoje brojke došli na manje pozitivan način. To je izuzetno važno kod izrade jednokratnih kampanja na TikToku jer se sadržaj objavljuje na profilima kreatora. Potrebno je pronaći kreatore koji odgovaraju niši, imaju veći broj pratitelja, ali i pozitivan utjecaj na svoju zajednicu kako bi brend imao uspješne rezultate na TikToku.

U formiranju mreže TikTokera obratio sam posebnu pozornost na kvalitetu kreatora kako bih kompanijama mogao ponuditi najbolje rješenje za TikTok „Boost“ kampanje. Pod kvalitetom mislim da TikToker kreira autentičan sadržaj, prati trendove i redovito objavljuje. Pod family-friendly ne mislim samo na sadržaj, nego da su i komentari ispod sadržaja pozitivni te da se ne potiču negativni komentari u toj zajednici.

Jednokratnim „Boost“ kampanjama možete ostvariti vidljivost na TikToku i na brz i jednostavan načini aktivirati zajednicu te doprijeti do mlađih generacija.